NL - Foekjuffer 2012

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

About us


Begin jaren 90 'vielen' wij voor de Newfoundlander. Naast onze blonde bouvier en 2 katten, maakte, toendertijd, een newf zijn intrede.
Uiteraard bleef het niet bij 1 newf. Langzamerhand kregen wij steeds meer newf's. Nu, en dan praten we over vele jaren later, beheerst de newfoundlander in het bijzonder, maar ook andere honden en katten ons leven.
Medio '94 hebben we de stap gezet om toch eens verder te gaan in de Newf-wereld, door eens een nestje te fokken.
Als kennelnaam gebruiken wij "v.d.FOEKJUFFER", hetgeen hooghartige dame betekent en een Twentse uitdrukking is. De naam hebben wij gekoppeld aan de moeder van ons eerste nest, namelijk Baleia Asillissa van de Heerenstal.
Bij gelegenheid willen wij wel eens een nestje fokken, waarbij wij ons houden aan het fokreglement van The Newf Society en de NNFC..

De newfoundlander staat bekend als de 'gentlemen' onder de honden, kindervriend, lekker rustig en een lekkere troetelbeer.
Mede door die eigenschappen en de rasbeschrijving wordt een newf dus te snel en te gemakkelijk aangeschaft. Het is zo aandoenlijk zo'n klein puppie. Maar ook die worden groot en ook die moeten onderhouden en goed opgevoed worden.

Naast onze Newfoundlanders: Razzle, Zazuyupia, Quill, Quuni, Quita en Machk hebben wij nog 2 Ierse Wolfshonden: Kai Mook & Keefe

( Kijk mbt de Ieren op www.hugepromise.com )


Alle honden leven bij ons in huis.

Mocht U geinteresseerd zijn in onze honden en de Newfoundlander en heeft U vragen mag U ons altijd bellen of mailen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu